Bağışıklık Pasaportu Devri ve Dijitalleşme Süreci.

"Dijital pasaport" kavramı hayatımıza yeni giren ileride çokca konuşulacak oluşumun parçalarından biri. 2000' li yıllarda oluşturulan raporlarda yer almış bu kavramın alt bileşeni olarak da dijital aşı sertifikasyonu karşımıza çıkıyor. Bağışıklık pasaportu hep konuşulan ve dillendirilen kavramlardan diğeri. Gördüğünüz gibi her kavramın başında ya tekno yada dijital kavramı var. Bahsettiğim dijital uygulamaların hayata geçirilmesi için ise öncelikli olarak insanlık "dijital vatandaş" olmaya ikna edilmelidir. Zaten ikna edilmiş gibi planlarını yapmaktadır. Organize akıl Koronavirüs'ü yenmenin tek yolunun dijitalleşmeye geçmekle mümkün olabileceğini sık sık söylüyor. Zorunlu aşı Çin'de kabul edilmiştir. Kendileri artık yapay zeka devleti olarak adlediliyor. Bu performan diğer ülkelerden de bekleniyor. Biz size gerekli meteryalleri vereceğiz deniliyor. Biz zorunlu Dijital aşıya karşı mıyız? Kimin yaptığına bağlı. Amaca bağlı. Evet dijital aşı yapılsın da demiyorum. Bildiğim ve emin olduğum konu: Tüm bu dijitalleşme çabalarının altında dünyayı kontrol altına alma çabası var. İnsanı, bitkiyi, hayvanı ve hatta iklimi kontrol altına alma çabalarına şahit oluyoruz. Yapay güneş, Yapay ay ve Güneş üzerinde çalışmalar yaparak bunu gizlemiyorlar.
Bağışıklık pasaportu ile seyahat etme şartı getiriliyor. Henüz ülkemizde yok. Lakin kapıda. Dijital insanın argümanları da dijital olacak. Ülke içi iller arası Seyehat için bile farklı pasaportlar söz konusu. Kafana göre iller arası seyahat etme devri kapanacak. Ben medyum değilim analiz ve araştırmalarında bu yöne bir gidiş görüyorum. Bu iller arası Seyehat te Turizm pasaportu, İş, Eğitim gibi unsurlardan söz konusu. Koronavirüs ile birlikte görüldü ki büyük şehirler çok riskli grup olarak karşımıza çıkıyor. Yatay mimari ve fiziki ve sosyal Mesafe önem kazanacaktır.

Yeni dünyada öğretmenlik mesleğinin geleceği yok. Eğitimi robotların vermesi planlanıyor. Öğretmenin duyguları vicdanı ahlakı inancı var. Bunların dünya vatandaşlığında yeri yok.
Sosyal Medya kullanımı yapay zekanın kontrolüne bırakılacak. Sosyal Medya da örgürlüğün tadını çıkarmaya bakın. Zaten özgür değildik diyenler varsa yeni Düzeni göreceksiniz. Şu an Türkiye de sosyal medya kullanımı için TC kimlik Numarasının entegrasyonu gündemde. Sonraki aşamada buna yüz tanıma da eklenir. Kim ne demiş, ne yazmış, ne paylaşmış, kim kime hakaret etmiş, kim devleti eleştirmiş belli olacak. Yapay zeka zaten buna izin vermeyecek. Sahte hesaplar kapatılır  muhtemelen. Buna bağlı olarak yerel basılı medya önem kazanacak. Sosyal medyada izin verilmeyen haber, konu burada duyurulmak istenecek. Matbaacılık önem teşkil edecek. Bu durum topyekün gazetecilik ve yazılı basını tekrar hareketlendirebilir.

Dijital vatandaş olmak demek sisteme dahil olmak demektir. Bunun anlamı herşeyiniz biliniyor ve analize açık demektir. Buna göre yurt dışı Seyehatlerinize yön verilecek. Bu konuyu sonraki yazılarımda açacağım. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar