KURULMAK İSTENEN NEOM DEVLETİ VE SIRRI.

25 Ekim 2017 de Suudi Arabistan Sophia isimli bir robota vatandaşlık vermiştir. Bu demektir ki en az bir Suud vatandaşı kadar vatandaşlık haklarına sahiptir. Ülkede idam var ve biri bu robotu öldürür ise idam edilebilecek. Yaradılmışların en üstünü insana verilmiş olan haklara sahip. Bir robot insani bir değer taşıyor. Nedir amaç? Biz de bir insan yarattık demek mi? Bu birgün sizin yerinizi bu robotlar alacak mesajı olamaz mı? İnsan yapımı bir robotun senin benim haklarıma sahip olması normal mi? İnsanın yaptığı bir robota Allah'u Teala'ın yarattığı bir insana verilen hakların verilmesi neyi amaçlıyor? düşünelim. İnsansı Robot Sophia ile bir TV kanalında röportaj yapılıyor. Robota insan ilişkileri sorulduğunda : "Bana iyi davrandığınız sürece size nazik olacağım" cevabını veriyor. Kendisine kötü davranıldığında ne yapabileceği konusunda sınırlarını bilmiyoruz. Bir inancı, dini, kalbi, milliyeti, vicdanı var mı bilmiyoruz. Kim ulan bu Sophia demeden kendimi alamıyorum. 
Yeni bir dijital şehir projesi aynı tarihlerde 2017' de açıklanmıştır. Bu şehrin adı NEOM ' dur. İlk aşamada 500 milyar dolar bütçe ayrılmıştır. Petrol ülkesi Suudi Arabistan' ın bu projesinde fosil yakıt kullanılmayacak. Bangır bangır bağırıyoruz fosil yakıt devri bitti diye. Bir çıkış arıyor olmalılar. Ki benim kanaatim kullanıldıkları yönündedir. Suudi Arabistan'nın kültüründe bu akıl ölüdür. Akıl onlara ait deği bu apaçık. Veliaht Selman bu projelerine Vizyon 2030 demiş sözde. Veliaht neden Selman? Çünkü o seçildi. Geleceğin enerjisi elektrik. Gelecekte fosil yakıt kullanımı yok. Rüzgar enerjisi, güneş enerjisi önümüzdeki yılların enerjisi olarak görünüyor. Neden ilk araba petrole dayalı icad edildi? O zaman elektrik yok muydu? Teknoloji Elektrikli araç üretmeye yetmiyor muydu. Herşey kurgu. Şimdi Elektrik enerjisi servis ediliyor. Sırayla. Aslında Geleceğin Enerjisi Füzyon enerjisi. Bu teknoloji çoktan hazır merak etmeyin. 

Kurulması planlanan bu şehir 26.500 km2' dir. New-york tan 22 kat daha büyük bir alandır bu. Bu şehirde robot sayısı insan sayısından fazla olacak. Çalışanlar robot. Toplu ulaşım araçları yok. Seyahat Drone ile yapılacak. Taşıtlar sürücüsüz. Hiçbir yapının mimarisi bildiğiniz mimari değil. Geleneksel olan hiçbir şey burada yok. Burada Suudi Arabistan yasaları geçerli değil. En büyük ortakları İsrail, ABD, Rusya, Mısır. Bu şehirde yaşayan insansı robotlar insanlar gibi sohbet edecek, duygularını anlayabilecek ve bir çok özelliği insanlar gibi olacak. Geleceğin şehri petrol kullanmayacak. Sıfır hava kirliliği hedefleniyor. Dünyanın en değerli şirketi Aramco Petrol Şirketi Suudi Arabistandadır ve geçen yılın verilerine göre değeri 2 trilyon dolar 'dır. 2030 vizyonunda ise petrole yer yok. 

Planlanan şehir bölgesi şimdilik çöl. Etrafı dağlarla çevrili. Yapay bulut, güneş, ay ile yeni bir iklim ve bitki örtüsü hedefleniyor. Her yer yemyeşil olacak. Robot dinozorların olduğu bir dinozorlar adası planlanmakta. Öğretmenlik Hologram teknolojisi ile gerçekleştirilecek. Eğitimi hogram robotlar verecek. Burada yaşayan insanlardan yeni bir ırk oluşturulmak isteniyor. Yiyeceklerine algoritma karar veriliyor. Ne Yemen gerekiyorsa onu yiyeceksin. Sağlıklı ve uzun ömürlü insan modeli benimsenmiş. En ideal beslenme şekli ile beslenmek zorundasın. Sıkıştırılmış yiyecekleri, SOLAR yani güneş enerjisinden üretilmiş proteinleri burada görebilirsiniz. Temiz Şehir. İlaçlar kişisel üretim olacak ve kimyasal madde kullanılmayacak. Senin vucudunun gerektirdiği, genetiğininin gerektirdiği ölçüde gerekli ilacı kullanabilirsin. Herhangi bir yan etkisi söz konusu değil. 

Bu şehirde insana gereksinim yok. Yani bu kadar fazla nüfusa gerek yok. Onlara göre (küreselciler, paranın sahipleri) insan kaynakları tüketen bir varlıktır. İnsan yerine robotlar insanlara hizmet edebiliyorsa bu kadar nüfusa gerek yoktur. Bu ülkede (NEOM) sadece teknoloji üretilir. Gıda üretimi dahi teknolojiktir. Dünyanın en başarılı ve elit kısmı buraya davet edilecek ve vatandaşlık verilecek. Sadece teknolojik bir üstün proje varsa ancak o zaman NEOM ülkesi vatandaşı olabilirsin. 

Vaadedilmiş topraklarda bir DİJİTAL ÜLKE projesi. İsrail’in hemen dibinde. Mısır'a ait iki ada bu projeye hibe edilmiştir. Bu adalar Tiran ve Sanafir adalarıdır. Sözde Suudi Arabistan'a yani NEOM a verilmiştir. Tam Akabe körfezinin dibinde yer alan bu iki ada ile bu geçidi kontrol altına almak adına projeye dahil edilmiştir. Amaç İsraile hizmet. 

NEOM şehrinin kurulmak istendiği yerin en önemli özelliği ise Turi Sina dağının tam merkezde yer almasıdır. Tevrat'a göre Hz. Musa Peygamberin Allah c.c. İle konuştuğu, on emiri aldığı yer bu dağdır. Kutsal Topraklar. Ayrıca inanış göre Sina Dağından aldığı, elde ettiği ögeleri Ahit Sandığı denilen bir sandığa koyulmuş ve bu sandık Tarsus'da bir mağaradadır. Bu sandığı mehdi A.S. çıkaracaktır. 






Yorumlar

Popüler Yayınlar