Herkes Birgün Köyüne Dönecek

Tespit. Evden çıkmadan hayat sürdürebilinir mi? Bir test aşamasındayız. Kobay olmaya zorlanmış bir dünya. Bütün kamu kurum ve kuruluşları,bütün özel yada kamu iktisadi teşebbüsleri, küçük ve büyük ölçekli işletmeler, hatta bireyler altyapıları ne durumda test ediyor. Evden nasıl çalışılır? Dışarı çıkmadan nasıl ticaret yapılır? Herkes düşünmeye zorlandı. Hiç üzülmeyin ve uyumaya devam edin sizin yerinize birileri çoktan düşündü. Dijital çağa hazırlık mı bunlar? Bütün herşey hazır da hızlandırmak için bir kırbaç mı vuruldu dünyaya? Ne dersiniz? Uykuda olanlar tokadı yiyince kendine geldi. 
Akıllı devletlerin de kendine göre a-b-c planları çoktan yapılmış olmalıydı. Bize kadar bizi düşünen var mıdır sizce? Dünya tek başına Global bir pazar. Hazır olun Dünya Ticaret Savaşları (DTS) başlıyor. Bu savaşın kazananı teknoloji. Önümüzdeki yılların 20 yılın diyelim en büyük sorunu çalışıp para kazanmak olacak. Araştırmaya göre 2017 yılında doğan çocukların mesleklerinin % 70 i henüz icat edilmedi. Teknoloji artık aritmetik değil katlanarak devleşiyor.
Ülkelerin geleneksel liderlere değil dönüşümcü liderlere ihtiyacı var. Yeni bir çağa giriyoruz. Bahsettiğimiz DTS yani Dünya Ticaret Savaşları teknolojik olduğu gibi artık insan faktörünün , insan gücünün, bilek gücünün, er meydanının bir önemi kalmadı. Her ülkenin teknolojik sırları olmalı mutlaka.
İddialı bir söz söylüyorum '' Herkes Birgün Köyüne Dönecek''. Planlarınızı ona göre yapınız.

Yorumlar

Popüler Yayınlar