Hologram Robot ve Sanal Gerçeklik

Geleceğin mesleklerinden bahsedeceğim. Fakat bu mesleklerden ziyade gelecekte hangi kazanımları edinmeliyiz? Dünyada hangi teknolojik gelişmeler yaşanıyor ve nereya gidiyoruz? Bu soruları kendimize sorup, bunların tasarımını beynimizde şekillendirmemiz ve idrak edebilmemiz gerekiyor. Bu oluşumun tasarımına inandıktan sonra meslekler şekillenmeye başlayacaktır. Yüzlerce yeni meslekler ortaya çıkacak. Ben size bu konunda sadece koçluk yapacağım. Meslekleri siz bulacaksınız. Sizi yolda tutmak size yetecektir. Ama öncelikle bu yola girme kararını verme cesaretini göstermelisiniz. Bu bağlamda Dünya liderleri insanların günlük ihtiyaçlarını karşımaktan daha cesur davranışlar sergilemelidir demeden edemeyeceğim. Bunların birkaçında bahsedeceğim. 


Hologram Teknolojisi

Holografi ile ilk konser Japonya'daki bir fuarda 2012 yılında verildi.  İzlemek için tıklayınız.  Yani yıllar önce vefat etmiş sevdiğiniz sanatçıyı sahne performansı ile izlemek için bir bilet alabilirsiniz. Yada evinizde konser verdirip dinleyebilirsiniz. Ve hatta beraber düet yapabilirsiniz. Yıllar önce vefat etmiş bir tanıdığınızı evinizde bir koltuğa oturtabilirsiniz. Sohbet edebilirsiniz. Televizyon yerine Hologram Teknolojisi ile birlikte salonunuzu bir tiyatro sahnesine çevirebilirsiniz. Eğitimlerde bu teknoloji ile insan yapı ve organlarını boşlukts duran Hologramın etrafında toplanarak eğitim verebilirsiniz. 

İnsansı Robotlar

Bu robotlar dünyada kullanılmaktadır. Diş hekimi eğitiminde de kullanılan bu robotlar insana yakın bir çok özellik taşımaktadır. İnsan gibi sorular sorabiliyor. Sorulara cevap verebiliyor. Hekimin verdiği komutları (çenesini açma gibi) yerine getirebiliyor. Dokunma sensörleri yardımı ile dişlerine dokunulduğunda çekinerek gerçek bir hasta gibi tepkiler verebiliyor. Kötü müdahale edildiğinde kanıyor. Tükürük üretebiliyor. Dilini ve gözlerini oynatabiliyor. Birgün beş duyu organımızın işlevlerine yüksek veri yükleme teknolojisi ile bu robotlar da sahip olacak. Yaşlanan Avrupa nüfusu genç nufusunu artırmak için belki de bu yola başvuracak. Sokakta robotlarla beraber yürüyeceksiniz. Onlarda toplumun bireyleri haline gelecek ve iç içe yaşayacaksınız belki. Kendinizi buna hazırlasanız iyi olur. Evlenme yaşı giderek artıyor. Kimsenin birbirine tahammül edemediği dünyada kim bilir çoçuklarınız, torunlarınız insansı bir robotla evlenir.

Sanal Gerçeklik Teknolojisi 

Bu teknoloji ile gözünüze taktığınız bir gözlükle Dünyanın herhangi bir yerini sokak sokak gezebilirsiniz. Bu işin uç noktası olduğunu düşündüğüm kısım ise canlı makan değiştirme. Teknolojiye ve hayal gücümüze sınır koyamayız. Sanal Gerçeklik ile Hologram teknolojisini entegre ederek evinden bir toplantıya katılabilirsiniz. Hologramınınız toplantıda sizmişsiniz gibi sandalyede oturuyor. Konuşuyor ve siz evinizde herşeyi görüyor ve kontrol edebiliyorsunuz. 


Yorumlar

Popüler Yayınlar