Teknoloji Dünya'yı Nereye Götürüyor?

Biraz hayal gücümüzü konuşturalım. Çok duymuşuzdur yaratıcı düşünmek cümlesini. Çok da işimize yarar bu özellik. Yaratıcı düşünmek. Kimsenin aklına gelmeyeni yapmak düşünmek. Farklı olmak. Zengin olmuş bütün insanların ortak özelliğidir farklı olmak. Yani bir farkı var ki bizden zengin olmuş. Çok az insan zengin olmamak ister. Yaratıcı düşün, farklı ol zengin ol. Sadece düşünce ile de olur, düşündüğünü tatbik etmekle de olur. 

Demek ki düşünmek insanın hayatı değiştiren mucizelerle dolu bir yetenek. Düz düşünce değil derin düşünceden bahsediyorum. Düşünmek bu kadar zor mu gelir insana ki, düşünmek yerine şans oyunlarına yönelir. Düşünmek işi şansa bırakmamaktır. Başarmanın verdiği mutluluk ne ile değişilir ki. Kumardan kazanılandan kime hayır gelmiş ki. Bir kişi desin ki ben kumardan kazandığımdan hayır gördüm. Herşeyi göze almış biliyor oysa. Biliyor da nefsi onu ele geçirmiş. Nedir? Derin düşünemiyor. Düşüncelerini hapse atmış. Nefsine sahip çıkmış. Nefsi de ona. Farklı olmak ne demektir? Herkes gibi düşünmemektir. Teknolojinin esiri olmuş bir millet. Esir hayat. Düşünmeye vakit yok. Düşünmemek için paramızı verecek kadar bilincimiz yerinde değil. Kulaklar tıkalı. Düşüncemiz teknolojinin esiri. 

Geleceğin teknolojisi nedir sizce? Dünya nereye gidiyor? Koronavirüs dünyaya çağ atlattı. Bilim adamları çalışıyor. Beyin harekete geçirildi. Gelecekte hangi sektörler lider olacak. İşte geleceğin görünen köyü ve kılavuza gerek yok. İnternet hayatımızın önemli bir kısmını meşgul edecek. Dijital pazarlama, internetten alışveriş ve buna bağlı olarak gelişecek sektörler. Ticaret yapmak isteyenler yatırımını internetten alışveriş alanına yapmalıdır. Kargo taşımacılığı gelecekte çok önem arz edecek. Kariyer planlamasında önemli bir yeri olacak. Geleceğin meslekleri bilişim( bilgi+iletişim), bilgisayar, robotik kodlama, yapay zeka alanlarında ilerleyeceğini görüyoruz. 

Biraz hayal gücümüzü konuştutalım. Yaratıcı düşünmek dedik ya. Uçan taksiler. Bence şimdiden iniş ve kalkış alanları yapılmalı. Uçan insanlar. Herkes bireysel uçabilir. Köylü milletin efendisi olacak. Su sıkıntısı olacak. Deniz suyu arıtılacak. Petrol önemini yitirecek. Atıyorum biyolojik bir saldırı yaşadık. Sıra kimyasal saldırılarda mı? Bence bütün dünyanın alması gereken önlemlerin başında kimyasal saldırılara karşı alınması gereken önlemlerdir. 

Dijital paraya giden bir yöne doğru itilmiş durumdayız. Kimsenin cebinde elle tutulur para olmayacak. Herkesin parasını kendi hesaplarında tutacaklar. Bu bir hayal ürünüdür ama olması muhtemeldir. Belki de sadece bir tuşa basarak ülkeler yok edilecek. Herkesin parası bankada şimdilik. Artık nerede olduğunu bilmediğiniz bir alanda tutulacak. Kimsenin müdahale edemediği bir teknoloji ağında diyecekler ama hakimiyet birilerinin elinde olacak. Fişi çekip işi bitirecekler. Bu saatten sonra para altın olarak bankadan değil elimizin altında olmalı. İstediğin anda elinle dokunamadığın şey senin değildir. Yüzyıllardır para hep altın olarak saklanmış ve değerinden hiçbirşey kaybetmemiş. Dijital para dünyanın sonunun başlangıcıdır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar