Gelecekte İnsan Robot İlişkisi.

Yapay zekanın gelişmesi ile insanlığı birçok alanda farklı boyutlara taşıyaçağını görmek için kahin olmaya gerek yok. İnsansı robotlara doğru giden süreçte herkesi siyah kuğu olmaya davet ediyorum. Yeniliklere direnen değil, sürece katkı sağlayan olun. Bunu kabullenmek bile birşey dir. Bir yerden mutlaka tutun. Adapte olmak için araştırın ve kaçınılmaz olduğunu görün. Başlama vuruşu çoktan atıldı geç kalmayın. 
Dünyanın gerisinde kalmış olsak bile ülkemizde çok ciddi adımlar atılmakta ve beyin olarak buna hazır durumda bir merkezi anlayış görüyorum. Gerekli adımlar atılmış olmasına rağmen olması gereken, zorlayıcı sebeblerden ziyade öncesinde en azından beyin olarak hazır olmayı gerektirir. Teknolojiden heyecan duyan, bu heyecanının meyvelerini elbet alacaktır. Düşünün sizin ruhunuz duymazken, sizin duygularınız bir robota yüklenilmeye çalışılıyor. Bu gerçekleşirse insan ve robot ayrımı nasıl yapılacak. Sen organik insan robot ise inorganik insan olacak. Duyguların yüklenmesi hoş. Ya duygusuz bir robota denk gelirseniz. ? Bu engeli aşmak için o teknolojiyi alt edecek daha üstün bir bilime ve yapay zekaya ihtiyaç olacak. Terminatör makinelerin yükselişi filminde gördüğümüz gibi organik insan ile makineleşmiş insanı karıştırmak mümkün hale gelmesi muhtemel.

Dünyada güç savaşları olmaya elbette devam edecek. Bu bir virüs olabileceği gibi ki bunun önemini bütün dünya anladı. İnsansı robotlar da olabilir. Bizim Virüsü üretenden farklı olarak yapmamız gereken, onlardan daha çok çalışıp muhtemel virüsleri tesbit ve tahmin edip, aşısını geliştirmek olacak. Bilim ve teknolojinin hayatımızın merkezinde yer alması, artık bir tercih meselesi olmaktan çıkmış, zorunluluğu doğurmuştur. Ülkesi için savaşacak bilim ve teknoloji adamlarına ihtiyaç var. Ne iş yaparsanız yapın yeni dünya teknolojisini bilmek durumunda kalacaksınız. Nedir bu teknoloji? Yeni Dünya düzeninde var olmak isteyen her birey kodlama bilmek zorundadır. 
Sürdürülebilir kariyer isteyen ayrıntısız her vatandaş ileri seviyede kodlama, grafik ve görsel anlatım kabiliyetine sahip olmalıdır.
Gelecekte beyne chip takılması da ayrı bir tartışma konusudur. İstediğiniz bilgiyi chipe yükleyip insan beyni ile entegre ederek yarı robot yarı insan varlıklardan bahsediliyor. Bilim Dünyası bunları tartışırken bizim teknolojiye ayak direyip geleneksel yaşam tarzına dönme çabamız çok saçma olsa gerek. Yetişkin bireyler gelecek nesilleri geleceğe hazırlamak için birşeyler yapmak zorundadır. Çocuklarınıza zorunlu kodlama dersinde yardım etmek için sizde kodlama bilmelisiniz. Dünyadaki gelişime yabancı kalmayın. Teknoloji dolu günler dilerim.

Teknoloji Gazeteciliğine Destek Olmak ve Yazılarımdan Haberdar Olmak İçin, 
Lütfen Abone Ol. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar